Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 februari 2018

Petitie tegen laagvliegroutes Wageningen en Renkum

D66 Wageningen en D66 Renkum zijn voor de inwoners van de gemeenten Wageningen en Renkum een petitie gestart tegen de lage aanvliegroutes van vliegveld Lelystad. Deze aanvliegroutes staan gepland over de bebouwde kom van Wageningen, Wageningen-Hoog, Renkum en Heelsum. De vliegroute gaat bovendien ook over het Renkums Beekdal.

 

Klik HIER om direct naar de petitie te gaan

De aanvliegroute op 2700 meter over Wageningen en Renkum was in eerste instantie niet gepland. Echter door druk van andere gemeenten wordt deze route nu serieus onderzocht door het ministerie van infrastructuur en Waterstaat en is de minister ‘zelfs optimistisch over deze route’. De route is pas later toegevoegd, zodat beide gemeenten zich in het voorbereidingsproces onvoldoende hebben kunnen laten horen. Maud Hulshof van D66 Wageningen: ‘Door nu een petitie te starten kunnen inwoners zich uitspreken tegen het gevolgde onzorgvuldige proces en ervoor zorgen dat met de belangen van inwoners van Wageningen en Renkum en de natuur van het Renkums Beekdal rekening wordt gehouden’. Het stoort Fedor Cuppen van D66 Renkum dat de minister in haar brief aan de Tweede Kamer doet voorkomen dat de nieuwe vliegroute minder overlast veroorzaakt en niet over bebouwd gebied gaat. ‘Het vliegverkeer werkt verstorend voor de natuur in het Renkums Beekdal waar net veertig miljoen euro in is geïnvesteerd. Bovendien zullen vliegtuigen nooit precies in de smalle corridor tussen Wageningen en Renkum vliegen. Die vliegtuigen gaan gewoon over de bebouwde kom en inwoners zullen daar forse geluidsoverlast van ondervinden’.

De petitie roept de minister op om zorgvuldig onderzoek te doen naar de effecten van de vliegbewegingen, naar alternatieven te zoeken en hierbij te betrekken hoe het luchtruim zo snel mogelijk opnieuw ingedeeld kan worden.

De twee afdelingen van D66 roepen inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden op de petitie te tekenen op Petities.nl. De handtekeningen zullen worden aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Fedor Cuppen, D66 Renkum

Maud Hulshof, D66 Wageningen