Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 10 oktober 2017

Persbericht: Gemeente Wageningen wil meedoen aan experimenten met gereguleerde wietteelt

Het college van B&W heeft in antwoord op vragen van D66 toegezegd de gemeente aan te melden om mee te doen aan experimenten met gereguleerde lokale wietteelt.

Het nieuwe kabinet wil in 6 à 10 gemeenten experimenten organiseren met gereguleerde wietteelt. De Wageningse D66 fractie heeft tijdens de raadsvergadering van 9 oktober aan het college gevraagd of Wageningen zich wil aanmelden voor deze experimenten en zich hard wil maken om ook daadwerkelijk als proefgemeente gekozen te worden. De burgemeester antwoordde met een volmondig ja. Ook deelt hij de mening van D66 dat de kennis die aanwezig is bij Wageningen University & Research (WUR) de gemeente bij uitstek geschikt maakt.

Illegale wietteelt is D66 al langer een doorn in het oog. Raadslid Mark Giebels: “Regelmatig worden illegale kwekerijen opgerold in appartementen en op zolderkamers. Dit zorgt voor brandgevaarlijke situaties voor omwonenden, diefstal van stroom en criminaliteit in onze woonwijken.” Het college van B&W heeft in een memo aangegeven voorstander te zijn van het uitvoeren van lokale experimenten onder landelijke regie. Die situatie lijkt nu te ontstaan. Vooral door de aanwezigheid van de kennis en mogelijkheden van de WUR, zou het goed zijn als Wageningen één van die gemeenten wordt waar een experiment plaatsvindt.

Mark Giebels