Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 30 juni 2017

Vacature politiek secretaris voor Wageningen

In het bestuur van de afdeling is de vacature ontstaan van politiek secretaris voor Wageningen. Frank van Rossum heeft aangegeven dat hij zijn activiteiten voor de partij voortaan liever wat meer richt op de Wageningse afdeling van de Jonge Democraten.

De politiek secretaris maakt deel uit van het bestuur van de afdeling Gelderse vallei en is de schakel tussen het bestuur van de afdeling en de D66-fractie in Wageningen. Zijn/haar taken en verantwoordelijkheden omvatten: Is doorgaans aanwezig bij de fractievergaderingen en de gemeenteraad. Geeft daarover inhoudelijke feedback aan fractieleden. Organiseert een levendig intern debat binnen de lokale afdeling, al dan niet in samenwerking met andere leden. Zorgt voor betrokken en geïnformeerde leden en enthousiasmeert vrijwilligers. Bewaakt het verkiezingsprogramma en het sociaalliberaal gedachtegoed. Ondersteunt de fractie en de afdeling bij het vormen van standpunten. Zorgt voor afstemming van landelijke, regionale en lokale thema’s.

Om deze rol goed te kunnen vervullen dient een kandidaat te beschikken over de volgende competenties: Netwerkgerichtheid, leervermogen, teamspeler, onderhandelaar, politieke sensitiviteit en verbindend vermogen. Het is een interessante functie die je veel leert over de lokale en regionale politiek en daarmee ook een opstap kan vormen naar een andere politieke functie of rol binnen D66. De tijdsbesteding is ca. 1 avond in de week. Deze wordt hoofdzakelijk in beslag genomen door het volgen van raads- en fractievergaderingen.

 

Reageren op de functie kan voor 1 augustus 2017 door middel van korte digitale sollicitatiebrief met motivatie en CV, te richten aan:

Peter Smits
Voorzitter D66 afdeling Gelderse vallei
Wezellaan 6, 6705DG Wageningen
06 30104846
smits684@wxs.nl