Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 14 mei 2017

Meer vrouwen in de politiek

Na het vertrek van onze eigen Ingrid Lefeber, is het aantal vrouwelijke raadsleden in Wageningen gedaald naar 7 van de 25. Een magere 28%. Hoewel we daarmee rond het landelijk gemiddelde liggen is dit verre van ideaal. Het percentage vrouwen in de lokale politiek kan, bij de verkiezingen in maart 2018, stukken beter.

Om hier verandering in te brengen heeft D66 een aantal politiek ervaren vrouwen uitgenodigd. Zij zullen op donderdag 8 juni hun ervaringen en inzichten delen en vragen beantwoorden.
D66 nodigt iedereen, vrouw of man, lid van D66, een andere politieke partij of nog niet politiek geëngageerd uit om deze bijeenkomst bij te wonen.

Els Borst zei het al “De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten” Laten we met z’n allen voor elkaar krijgen dat het in de toekomst vanzelfsprekend is dat er net zo veel mannen als vrouwen raadslid zijn.