Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 4 februari 2017

Uit de Raad januari: Wageningen45 blijf in contact met de stad

Wageningen45_bevrijdingsfestival

Met trots voert Wageningen de naam ‘Stad der Bevrijding’ D66 ondersteunt dit van harte en beschouwd het Bevrijdingsfestival als belangrijkst onderdeel. De organisator (stichting) Wageningen45 heeft er een harde dobber aan dit succesvol voort te laten bestaan. De gemeenteraad heeft namelijk verontruste signalen ontvangen.

Samenwerken

Het is tijd om het bevrijdingsfestival toekomstbestendig te maken en dat is volgens D66 met veel vrijwilligers, organisaties en Wageningse ondernemers. Samen met de inwoners van Wageningen moeten zij goed betrokken worden bij het festival, dat door jong en oud breed gedragen is en waarbij herdenken en vieren centraal staan. Wageningen45 moet in contact blijven met de stad!

D66 ondersteunde daarom amendementen van de PvdA en de motie van GroenLinks om de vrijwilligers een heldere inhoudelijk rol te geven, want zonder deze vrijwilligers geen Wagenings bevrijdingsfestival meer.

Niet nog commerciëler

D66 was en is tegen de bezuiniging op Wageningen45, ook om het festival niet nog commerciëler te laten worden. Wij willen een lokaal georganiseerd festival met een landelijke uitstraling. Want herdenken en vrijheid vieren doe je niet alleen.


Bron foto: peter-veldman.nl